Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πουλάει το ακίνητο στη Σίνδο η Premia – Ποια ήταν η ιστορία του

Πουλάει το ακίνητο στη Σίνδο η Premia – Ποια ήταν η ιστορία του
Η χρεοκοπία της Seagull, η ζημιά, η πώληση του ακινήτου και η απουσία ενημέρωσης
Στην πώληση του ακινήτου στη Σίνδο έναντι 17 εκατ. ευρώ προχώρησε η Premia Properties, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ετήσια οικονομική έκθεση χρήσης 2025.
Κάποιες εταιρείες επιλέγουν να ενημερώνουν μέσω των λογιστικών καταστάσεων και όχι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Χ.Α..
Ενώ δηλαδή για παράδειγμα άλλες ΑΕΕΑΠ, αλλά και η συγκεκριμένη ανακοινώνουν άλλες πωλήσεις ή αγορές ακινήτων στην ιστοσελίδα του Χ.Α. η Premia αρκετές φορές έχει εξελίξει οι οποίες αναφέρονται στις λογιστικές καταστάσεις.
Για παράδειγμα το ακίνητο που πουλάει είναι προφανώς το ακίνητο που στέγαζε τη Seagull.
Το ΒΝ είχε δημοσιεύσει την πιθανότητα ζημιάς από τη χρεοκοπία της συγκεκριμένης εταιρείας για την Premia αλλά και την Trastor.
Καμία εταιρεία δεν είχε απαντήσει, ούτε είχε ερωτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά όταν δημοσίευσαν ισολογισμό ανέφεραν τη ζημιά και οι δύο εταιρείες.

Η ενημέρωση για την πώληση από τον ισολογισμό

Τώρα το εν λόγω ακίνητο έχει μεταφερθεί στα «Διακρατούμενα προς πώληση στοιχεία ενεργητικού» και η εταιρεία αναφέρει: Την 23.12.2025 η Εταιρεία προχώρησε σε υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση κτιρίου αποθήκης στην Σίνδο Θεσσαλονίκης , που εντάσσονταν στον κλάδο των βιομηχανικών ακινήτων, έναντι τιμήματος 17 εκατ. ευρώ.
Η εύλογη αξία τους ανέρχεται σε 15,85 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης της 31.12.2025.
Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργητικής διαχείρισης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του Ομίλου, με στόχο την μεγιστοποίηση των αποδόσεων μέσω και της πώλησης ακινήτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2026.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο έχει εξαγοραστεί από γνωστή αλυσίδα.

Βελτιωμένα μεγέθη μετά την αύξηση των ακινήτων

Η Premia δημοσίευσε θετικά αποτελέσματα με τις έσοδα από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) να αυξάνονται στα 9,8 εκατ. ευρώ από 4,1 εκατ. ευρώ, και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 24,1 εκατ. ευρώ από 14,1 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός των ακινήτων βέβαια αυξήθηκε σημαντικά το 2025 λόγω και της αύξησης κεφαλαίου.
Δηλαδή το 2024 είχε στο τέλος του έτους 61 ακίνητα και 471 χιλ. τ.μ. κτιρίων υπό διαχείριση με συνολική αξία επενδύσεων 497,8 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2025 είχε 75 ακίνητα και 576 χιλ. τ.μ κτιρίων υπό διαχείριση συνολικής αξίας επενδύσεων 692,4 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι της εσωτερικής λογιστικής αξίας της τάξης του 37%.

Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης